Fullstack Developer Functioneel Programmeren met impact

Solliciteer nu

Fullstack Developer Functioneel Programmeren met impact

Ben jij ook enthousiast over functioneel programmeren? En ben je geïnteresseerd in kunst, duurzaamheid en educatie? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

32 - 40 uur per week · Amsterdam

De rol

Of het nu gaat om een online leerplatform waar duizenden leerlingen per dag nieuwe kennis opdoen, een platform voor kennisdeling over maatschappelijke thema’s of een online collectie van musea, één ding staat voorop: onze websites en platformen zorgen voor maatschappelijke impact en blije gebruikers. Als Fullstack Developer heb jij hierin een onmisbare rol. Je bent een belangrijk onderdeel van ons team en bent verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van onze webapplicaties en platformen voor een betere wereld!

Benieuwd naar een project in de praktijk, check even deze link.

Over Driebit

Driebit is een onafhankelijk digitaal bureau, gevestigd in Amsterdam. Bij Driebit geloven we dat technologie een belangrijke rol kan spelen in het realiseren van maatschappelijke impact en daarom werken we graag voor opdrachtgevers die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Driebit werkt graag aan duurzame projecten met impact, hierin vinden we cultuur, duurzaamheid en democratisering van kennis belangrijk. We bouwen onder meer platforms waar mensen kennis delen, samenwerken en nieuwe kennis creëren. Door onze ideeën en systemen veranderen we datacollecties in nuttige en toegankelijke kennis. We hebben een track record in het toepassen van Linked Open Data en we zijn trots op onze toegankelijke interfaces. Daarbij hebben wij een voorkeur voor functionele programmeertalen zoals Elm en Erlang.

Wat heeft Driebit te bieden

 • Een werkcultuur waarin respect is voor iedereen en waarin een eigen mening gewaardeerd wordt en waar ruimte is voor nieuwe ideeën.
 • Vrijheid en het vertrouwen om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw projecten en de bijdrage die je levert aan onze missie van het bouwen van websites en platformen voor een betere wereld!
 • Verschillende ontwikkelingsmogelijkheden; ofwel je verbreden door verschillende vakgebieden te combineren of juist specialist te worden in één van onze werkgebieden, zoals bijvoorbeeld Linked Open Data of kennis deelplatformen.
 • Een goede balans tussen werk en privé
 • Combinatie thuis- en kantoorwerk. Persoonlijk contact is waardevol voor creatieve discussies en een fijne teamsfeer. Daarom komen we ook regelmatig bijeen op ons kantoor in hartje Amsterdam om samen te werken.
 • Iedere maand fun: van een borrel of etentje tot suppen, bootje varen, boulderen of een tafelvoetbalworkshop. En natuurlijk leuk als je zelf met ideeën komt!

Elm

Erlang

Elasticsearch

Gitlab

Nix

Jouw nieuwe baan

In jouw werk als fullstack-developer bij Driebit ben je verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van onze webapplicaties. Je werkt samen met het developmentteam, maar ook met onze UX/UI-designer en de projectmanagers.

Jij vervult een sleutelrol in onze ambitie om de allerbeste digitale ervaringen te maken. Bij Driebit gebruiken we graag functionele programmeertalen zoals Elm en Erlang. We werken hierbij met het Zotonic framework, een krachtig en flexibel semantisch CMS en framework dat speciaal is ontworpen om data en content via veel verschillende manieren te ontsluiten waarmee het erg geschikt is voor kennisdeling. Verder werken we met tools als Elasticsearch, Gitlab en Nix.

Ben je nog niet bekend met functionele programmeertalen maar wil je dat wel graag leren? Bij Driebit krijg je de ruimte om nieuwe technieken te leren. Je collega's zijn dan ook meer dan bereid om je op weg te helpen of je bestaande skills te helpen verbeteren.

Bij Driebit werken we in een team van ervaren en gepassioneerde ontwikkelaars die altijd op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve manieren om onszelf te verbeteren en meer impact te maken!

Over jou

 • Je hebt ervaring met meerdere programmeertalen zowel frontend- als backend (zoals PHP en React) en ervaring of interesse in functionele programmeertalen.
 • Je kunt zelfstandig kwalitatief hoogstaande software opleveren en werkt tegelijk ook graag samen met de rest van het team aan projecten.
 • Je overziet het complete proces van webdevelopment, waaronder testen en debuggen.
 • Je houdt van afwisseling en het oplossen van complexe problemen.
 • Je bent een aanpakker, werkt graag met een team naar mijlpalen toe en houdt van het vieren van successen.
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ideeën en technologieën en je onderzoekt manieren om die toe te passen in je werk.
 • Je kan helder communiceren met zowel developers, projectmanagers als opdrachtgevers.
 • Je bent eerlijk, realistisch en bent niet bang om goede feedback te geven en te ontvangen.
 • Je kan je vinden onze kernwaarden: duurzaam, samen en effectief.
 • Je woont in Nederland en spreekt Nederlands op minimaal B1 niveau.

   Solliciteren

   Kom werken bij Driebit en help ons bij het bouwen van websites en platformen met een positieve maatschappelijke impact!